Legături utile

Conţinut

www.romeninitalia.com
Locul în care comunitatea românească se întâlneşte şi îşi povesteşte, graţie istoriei de zi cu zi, puncte de vedere, relatări, întâlniri şi noutăţi, cu scopul de a nu uita rădăcinile şi pentru a trăi mai bine la distanţă de casă. Informaţii utile pentru românii care trăiesc în Italia, pentru cunoaşterea oportunităţilor pe care realitatea înconjurătoare le oferă şi pentru a deveni cetăţeni activi.
www.easyromanian.com Dacă vii în România în interes de serviciu sau pentru turism este foarte important să înveţi câte ceva despre România pentru a te simţi confortabil în comunicarea de zi cu zi cu românii. Dacă încerci să găseşti un curs de începători de limba română, atunci acesta este cursul potrivit pentru tine. A fost special creat pentru cei care au o prietenă sau un prieten român sau poate o soţie sau un soţ şi pe care ar dori să îi suprindă cu câteva fraze romantice sau alte cuvinte în limba română.
www.101languages.net/romanian/ Acest site este creat în aşa fel în cât să reprezinte un punct de plecare pentru persoanele care doresc să înveţe mai multe despre limba română. Linkurile din partea stângă conţin traducerile din engleză în română şi desemenea şi alte informaţii utile despre limba română.
www.learnromanian.ro

Dacă esti una dintre persoanele expatriate care locuieşte în România ori un tânăr student care îşi începe studiile în această ţară sau un diplomat sau o persoană care lucrează într-o organizaţie internaţională sau care doar e interesat de cultura şi civilizaţia Est Europeană, poţi începe un curs de limba română. Învăţând limba română vei avea posibilitatea să descoperi frumuseţea acestei limbi, te va ajuta nu doar să vorbeşti ci si sa intelegi cultura română cu oamenii si istoria sa.

www.wikihow.com/Learn-Romanian În cadrul acestui site vei descoperi multe sugestii şi sfaturi utile despre cum să înveţi limba română, o limbă fascinantă şi complexă şi pe care nu este usor să o înveţi singur.
http://dictionare.com/learn/course/category.php?id=1 Învăţând singur limba română online te poate ajuta să înveţi să pronunţi cuvinte, să vorbeşti, să porţi o conversaţie şi să înţelegi limba română.
www.word2word.com/coursead.html În cadrul acestui site veţi descoperi o listă cu diverse cursuri online gratuite. Word2word a încercat să aducă împreună cât mai multe cursuri posibile care să fie la dispoziţia dumneavoastră. Aceste siteuri conţin lecţii care te vor ajuta să înveţi diverse limbi. Cursurile diferă în calitate şi cantitate prin materialele pe care le prezintă. Vă rugăm să reţineţi că unele cursuri pot cere browser-ul dvs. de a avea capacitatea de a citi limba care urmează să fie învăţată. Link-urile furnizate oferă accesarea a unor resurse ce sunt gratuite.
www.mylanguageexchange.com/Learn/romanian.asp Învaţă limba română online prin interacţiunea cu un vorbitor nativ. Scrie şi vorbeşte online limba română pentru a îţi îmbunătăţi cunoştinţele de gramatică şi conversaţie. Utilizarea interacţiunii în învăţarea unei limbi completează alte forme de învăţare, cum ar fi cea din sala de clasă, imersiunea culturală şi multimedia, pentru că veţi avea oportunitatea să puneşi în practică tot ce aţi învăţat cu vorbitorii nativi într-un mediu sigur şi de susţinere.

www.orizzonticulturali.it

Revista bilingvă „Orizonturi culturale italo-române / Orizzonti culturali italo-romeni”, cu o cadenţă lunară, promovează dialogul intercultural dintre România şi Italia, propunând interviuri, anchete, studii, prezenţe literare şi contribuţii ale colaboratorilor şi oaspeţilor români şi italieni, cu un interes predilect pentru traducerea literară ca operă de mediere. Revista este editată de Asociaţia Orizonturi Culturale Italo-Române.